Jauheliha-pastakeitto
30 min

Nappaa talteen!
Helppo jauheliha-pastakeitto on reilu koko perheen arkiruoka, joka muistuttaa italialaista minestronekeittoa. Viimeistele täyteläinen jauhelihakeitto sulatejuustolla.
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 2 dl | kuviopastaa (esim. fusilli) |
| 250 g | (1 ps) sekavihanneksia (pakaste) |
| 100 g | sulatejuustoa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| tuoretta persiljaa | |
- 1.
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista jauheliha öljyssä pannulla kypsäksi, lisää sipulit paistamisen loppupuolella. Mausta jauheliha tomaattipyreellä, paprikajauheella, yrteillä, suolalla ja pippurilla.
- 2.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Murenna liemikuutiot veteen. Lisää liemeen maustettu jauheliha, pasta ja jäiset kasvikset. Keitä 10 minuuttia tai pastapakkauksen ohjeen mukaan.
- 3.
Lisää lopuksi sulatejuusto keittoon ja kuumenna. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla.
Helppo jauheliha-pastakeitto on reilu koko perheen arkiruoka, joka muistuttaa italialaista minestronekeittoa. Viimeistele täyteläinen jauhelihakeitto sulatejuustolla.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 2 dl | kuviopastaa (esim. fusilli) |
| 250 g | (1 ps) sekavihanneksia (pakaste) |
| 100 g | sulatejuustoa |
Lisäksi | |
| tuoretta persiljaa | |
Valmistus
- 1
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista jauheliha öljyssä pannulla kypsäksi, lisää sipulit paistamisen loppupuolella. Mausta jauheliha tomaattipyreellä, paprikajauheella, yrteillä, suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 3 kpl valkosipulinkynttä 400 g jauhelihaa 1/2 rkl rypsiöljyä 3 rkl tomaattipyreetä 2 tl paprikajauhetta 1 tl kuivattua timjamia 1 tl kuivattua oreganoa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Murenna liemikuutiot veteen. Lisää liemeen maustettu jauheliha, pasta ja jäiset kasvikset. Keitä 10 minuuttia tai pastapakkauksen ohjeen mukaan.
- 3
Lisää lopuksi sulatejuusto keittoon ja kuumenna. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla.
Määrä Ainesosa 100 g sulatejuustoa tuoretta persiljaa
Ravintosisältö
253
Energiaa kcal
1059
Energiaa kj
11,7 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,3 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
20,7 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
253
Energiaa kcal
1059
Energiaa kj
11,7 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,3 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
20,7 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl tomaattipyreetä, tuoretta persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























